Home Landelijke radio Voorzitter Gerard Timmer weg bij BNN

Voorzitter Gerard Timmer weg bij BNN

Gerard Timmer stopt medio januari 2005 met zijn werkzaamheden als Voorzitter en Algemeen Directeur van omroepvereniging BNN. Timmer was samen met Bart de Graaff één van de oprichters van BNN. Laurens Drillich, voormalig directeur TV van BNN, daarna BNN bestuurslid op afstand en directeur Endemol Mexico, wordt aan de Ledenraad voorgedragen voor het voorzitterschap van de vereniging BNN.

Gerard Timmer over zijn vertrek: “Sinds 1996, het moment waarop het plan ontstond om met BNN te beginnen, is mijn leven compleet veranderd. Ik ben op een rijdende hogesnelheidstrein gesprongen die tot de dag van vandaag niet meer heeft stilgestaan. BNN heeft mij veel bijzondere ervaringen gegeven en heel veel geleerd. Maar BNN heeft ook veel genomen. Het is tijd om lichaam en geest te gaan opladen na acht enorm intensieve jaren. Met de vorige week definitief verkregen zekerheid tot en met augustus 2008 vind ik dit een logisch en mooi moment om dat te gaan doen. Ik heb lang over deze beslissing nagedacht, evenals over mijn opvolging. Ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat het mij een enorm gerust gevoel geeft dat ik voor het voorzitterschap van het bestuur van de vereniging BNN Laurens Drillich kan voordragen aan de Ledenraad. Tom de Mol wordt, met instemming van de Ledenraad, vice-voorzitter en ik zal zelf als bestuurslid op afstand bij BNN betrokken blijven.”

Naast de bestuurlijke taken wordt de functie van Timmer verdeeld over drie personen. Laurens Drillich zal tevens voorzitter van de directie worden. Huidig directeur TV Maarten van Dijk wordt mediadirecteur en Lucas Goes zakelijk directeur. Voor het overige blijven structuur en functies onveranderd.