Home Landelijke radio Morgen finale 3FM BuZz Award

Morgen finale 3FM BuZz Award

De finale van de jaarlijkse 3FM BuZz Award vindt morgen plaats in de Amsterdamse Studio Desmet. Dit jaar gaat de strijd tussen de Zuid-Hollandse funky singer-songwriters van Anderson, de Utrechtse country-roots trash band Sandusky en Maladjusted, een punkrock groep met harmonieuze koortjes uit Noord-Holland. De winnaar treedt op zaterdag 15 januari live op in het Radio Latvia 2 concert Muzikala Banka in Ventspils in Letland.

Bands die aan voorgaande edities van de BuZz Award hebben meegedaan zijn onder andere The Sheer, Silkstone, Wealthy Beggar en Bløf. Het afgelopen jaar selecteerde BuZz via de website OngekendTalent.nl 60 bands voor de voorronde van de BuZz Award. Wekelijks kozen het luisteraars en een vakjury welke bands naar de maand- en jaarfinale mochten gaan.

In de finale speelt elke band een eigen nummer en een opdracht cover. Was verleden jaar de opdracht om Justin Timberlake te coveren, dit jaar is het de beurt aan het nummer ‘Ramaganana’ van de Nederlandse band Treble. Op zondag 19 december wordt de finale uitgezonden in het radioprogramma BuZz op 3FM.