Home Landelijke radio Voorzitter EO naar Hogeschool in Zwolle

Voorzitter EO naar Hogeschool in Zwolle

Voorzitter Arie van der Veer van de Evangelische Omroep (EO) wordt per 1 september voorzitter van de Raad van Toezicht van de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Van der Veer stopt dan zijn werkzaamheden als voorzitter van de omroep. De EO maakte vorige maand bekend met een nieuw organisatiemodel te gaan werken waarbij het bestuur aftreedt. De omroep start in september met Arjan Lock en Arjan Kooij als nieuwe directeuren. Samen met Van der Veer treedt dus ook het voltalige bestuur af. Hun taken worden dan overgenomen door een Raad van Bestuur die onder leiding staat van Lock en Kooij.

Bij de hogeschool staan circa 1500 studenten ingeschreven. Studenten worden er onder meer opgeleid tot leraar in het basisonderwijs, godsdienstleraar en pastoraal werker. Van der Veer is ook programmamaker bij de omroep. Daarnaast is hij predikant van de christelijk gereformeerde kerk te Zwolle.

Van der Veer wilde donderdag zelf nog niet inhoudelijk ingaan op zijn nieuwe functie. "In september bij de opening van het nieuwe studiejaar wil hij er meer over kwijt", aldus een woordvoerder van de hogeschool.