Jeroen Snel is vanaf zaterdag de nieuwe, vaste presentator van ‘Thuis op 5’ in het weekend op NPO Radio 5. Elke zaterdag- en zondagavond is hij te horen in het EO-programma waarin muziek, gesprekken en nieuws te horen zijn. Petra de Joode blijft de vaste presentator van de doordeweekse uitzendingen van ‘Thuis op 5’.

Jeroen kijkt uit naar zijn nieuwe rol als weekendpresentator: “Ik vind het een bijzondere eer om ieder weekend de luisteraar naar bed te brengen. Juist in de laatste uren voor middernacht is het mooi om een sfeer te creëren waarmee je de dag fijn afsluit. Ik kijk het meest uit naar een persoonlijke en bijna intieme band met de luisteraar zo op de late avond. Radio heeft altijd mijn passie gehad.”

Liefde voor muziek

In 1992 begon Jeroen als verslaggever bij de EO voor de actualiteitenrubriek ‘Tijdsein’. Een jaar later vervolgde hij zijn loopbaan bij ‘Twee Vandaag’ als verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator.

Jeroen neemt het stokje over van Gerja Wolf die op zondagavond vier uur lang te horen is in ‘De Muzikale Fruitmand.’ Dat gaat ze vanaf september doen met een vast panel van wisselende EO-presentatoren. Wie dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

Foto: Willem-Jan de Bruin