Home Landelijke radio Stenders steunt NOS-verslaggever Bert Maalderink

Stenders steunt NOS-verslaggever Bert Maalderink

NOS-verslaggever Bert Maalderink krijgt bij het EK voetbal steun uit onverwachte hoek. VARA-radiopresentator Rob Stenders gaat zich sterk maken voor de kritische Oranje-watcher, die volgens de populaire deejay "omstreden” is en in de sportwereld "weinig vrienden” heeft. "Maar daarbuiten groeit de groep gestaag”, meent Stenders.

De radiomaker heeft speciaal voor Maalderink een profiel aangemaakt op Hyves, het vriendennetwerk op het internet. "Al zijn vrienden kunnen zich daar aanmelden. Aan het eind van het toernooi zal Berts profiel aan hem worden overhandigd, inclusief vriendenschaar”, aldus Stenders.

Maalderink wekte gisteren ook irritatie op bij bondscoach Marco van Basten. Volgens de trainer stelt de verslaggever te veel gesloten vragen. Anderen vinden weer dat Maalderink juist terecht kritisch is.

De dj heeft de 3FM-studio tijdelijk verruild voor Bern, de speelstad van Oranje in groep C. In zijn EK-lunchprogramma ‘Stenders Eetvermaak’ komen onder anderen Johan Derksen, Wilfred Genee en Willem van Hanegem in de speciale rubriek ‘Voetbal Outside’ aan het woord.