Viaplay wil best samenwerken met Grand Prix Radio. Dat zegt CEO Roger Lodewick van Viaplay Nederland in de podcast ‘Formule 1 aan tafel‘. “Samenwerken moet je nooit nee tegen zeggen. Hoe dat eruit moet gaan zien willen we nu naar kijken.” Volgens de CEO is er regelmatig contact met Alexander Stevens, een van de oprichters van de radiozender.

Viaplay heeft de tv-rechten voor de Formule 1 en kocht vorig jaar verrassend ook de radiorechten voor de neus weg van Grand Prix Radio. Toen ging al het gerucht dat dit zou zijn om Olav Mol de wind uit de zeilen te nemen. Die doet commentaar van alle races op Grand Prix Radio. Veel luisteraars kijken met zijn commentaar op de radio naar Formule 1 op tv. “Ik denk dat het wel een defensieve move geweest is”, zegt Lodewick daar nu over. Hij is pas sinds begin dit jaar de baas van Viaplay Nederland.

Stemgeluid van Formule 1

“Ik wil het stemgeluid van Formule 1 in Nederland mede kunnen bepalen”, geeft Lodewick aan. “En daar horen ook radiorechten bij.” Viaplay doet weinig met die rechten. “We gaan wel kijken of we er meerwaarde aan kunnen geven.” Op dit moment wordt het geluid uitgezonden via de website van het AD. Of Viaplay opnieuw de radiorechten voor volgend jaar heeft gekocht, blijft onduidelijk. Onlangs zijn wel de tv-rechten met vijf jaar verlengd.

Grand Prix Radio kocht de rechten van België, en kan daarmee formeel geen verslag doen van de Formule 1 races voor Nederlands publiek.

Foto: Grand Prix Radio