Volgens Jack Plooij heeft Viaplay de radiorechten voor de Formule 1 alleen maar gekocht om Grand Prix Radio dwars te zitten. De pitreporter deed samen met Olav Mol live verslag voor Ziggo Sport, maar de tv-rechten gingen in 2021 over naar Viaplay. Het duo ging verder via Grand Prix Radio. Liefhebbers van het duo zetten de wedstrijd aan met Grand Prix Radio als commentaar erbij, de luistercijfers gingen daardoor fors omhoog.

Viaplay is voor de radiorechten een samenwerking aangegaan met AD.nl. “Ik vind het niet fijn dat Viaplay dit doet om het vervolgens op de plank te leggen en er niks mee te doen”, reageert Plooij in het programma ‘Perstribune’ op NPO Radio 1. “Het is alleen maar om ons te pesten.” Grand Prix Radio kan wel een live verslag blijven uitzenden omdat ze de radiorechten voor België hebben gekocht. Maar in principe kun je dat alleen in België luisteren. “We gaan kijken hoe dit gaat lopen.”

Een omweg mogen ze zelf niet communiceren. “We worden ongelooflijk in de gaten gehouden door de FOM (Formula One Management)”, zegt Plooij.

100.000 euro

Grand Prix Radio draait op adverteerders. Dat is volgens Plooij ook wel nodig. “Weet dat de radiorechten om de Grand Prix uit te mogen zenden 100.000 euro kosten. Dus dat moeten we sowieso betalen.” De rechten voor de televisie zijn voor tientallen miljoen verkocht.

Foto: Grand Prix Radio