Dat zendermanager Sharid Alles gisteren live tijdens de uitzending van Timur Perlin op NPO 3FM ingreep, doet bij een aantal radiomakers de wenkbrauwen fronzen. Sharid verbood Timur live op de radio om een luisteraar te bellen. “Ik kijk hier met zeer veel verbazing naar”, reageerde Marieke Elsinga gisteravond in Jinek.

De botsing op de radio ging over een luisteraar die kaarten had gevonden voor een exclusief 3FM-concert van de band Måneskin. Hij wilde die kaarten doorverkopen. “Dat de zendermanager een studio binnenkomt waar op dat moment een live-uitzending bezig is en zich dan met de inhoud van het programma bemoeit, daar begrijp ik niks van. Ik vind het wel mooie radio, maar vanuit de zendermanager begrijp ik het niet”, aldus Marieke.

Feedback

Haar collega Mattie Valk daarop: “Wat was er zo heftig dat ze in moest grijpen? Bel die luisteraar, haal ‘m op zender, neem het gesprek desnoods van tevoren op.”

Marieke: “Het is een beetje alsof Peter van der Vorst (programmadirecteur RTL, red.) hier de studio komt binnenlopen en het gesprek afbreekt. Feedback doe je niet tijdens de show, maar na de show. Dan ga je samen zitten en zeg je wat er anders had gemoeten.”

Foto: NPO 3FM | Michel Schnater