De uitreiking van de RadioRing is niet meer live te volgen via een stream of themakanaal. Dat heeft AVROTROS bekendgemaakt. De 17e editie van de RadioRing is van start gegaan, nu er weer gestemd kan worden. De uitreiking van de prijzen is 26 januari in Hilversum.

“Dit jaar willen we ons echt volledig op de radio focussen”, laat AVROTROS aan RadioFreak.nl weten. “We vieren het medium radio. Het wordt een feestelijke uitreiking waar muziek centraal staat. NPO Radio 2 zal verslag doen van de avond.”

Afgelopen week werd al duidelijk dat de Zilveren RadioSter voor Man en Vrouw verdwijnen en plaatsmaken voor één genderneutrale award. De prijs voor beste podcast, nu nog het Gouden Radio Oortje, heet vanaf dit jaar de RadioRing voor beste podcast.

De RadioRing wordt sinds 2006 uitgereikt. Eerdere winnaars van De Gouden RadioRing zijn: Mattie & Marieke (Qmusic, 2021), Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2/ BNNVARA, 2020), Veronica Inside (Radio Veronica, 2019), Evers Staat Op (Radio 538, 2018) en Ekdom in de Ochtend (NPO Radio 2/BNNVARA, 2017).

Online

De uitreiking is dus niet live te volgen. “Maar de winnaars worden via radioring.nl en de social media kanalen van AVROTROS bekendgemaakt”, laat de omroep weten.

Eind vorige maand werd al bekend dat Giel Beelen de Marconi Oeuvre Award krijgt.