De kans dat de Dik Voormekaar Show weer terugkomt is klein. “Toen wij het maakten was er een ander radiolandschap. Nu zijn er zoveel radiostations en hebben je parodieën in allerlei toonaarden. Nee, daar kunnen we nu niet meer mee komen, nee”, zegt André van Duin (75) op NPO Radio 5. Samen met Ferry de Groot (72) vierde hij daar dat de Dik Voormekaar Show 50 jaar geleden begon op Radio Noordzee.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Duin zegt dat het programma niet meer terugkomt: in 2013 zei hij dat al. “Het moet niet zielig worden; je moet wel van deze tijd blijven.”

Volgens Ferry de Groot past het programma niet meer bij deze tijd. “Wij zochten toch altijd het randje op. Tegenwoordig gaan ze Pietje Bell al bijna verbieden, dus het is een beetje lastig hoor in deze tijd.”

Radio Noordzee

In 1973 begon De Dik Voormekaar Show op Radio Noordzee. Echt groot werd het programma in de jaren ’70 en ’80 bij de NCRV. Daarna werd het uitgezonden door de TROS. Het programma was tussen 2000 en 2003 nog te horen bij de TROS op Radio 3FM. Op 15 augustus 2003 werd bekend gemaakt dat de zendercoördinator van 3FM de Dik Voormekaar Show niet meer vond passen op de zender.

Het management van André van Duin kondigde toen aan te proberen het programma bij een commerciële omroep onder te brengen, maar dat is nooit gebeurd.

Televisie

Het programma kreeg in 2009 nog wel een televisieversie. “De radio uitzending was niet gescript en dan kan het gebeuren dat er iets niet werkt”, zei Ferry de Groot onlangs nog op Radio 1. “Producent Joop van den Ende wilde graag een live publiek. Als iets niet werkt op de radio doe je het gewoon opnieuw, maar met live publiek werkte dat niet.”

De stichting Jingleweb heeft een speciaal audio-eerbetoon gemaakt, met de bekendste tunes en jingles van de Dik Voormekaarshow.