Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Tom van ’t Hek stopt bij BNR Nieuwsradio

Tom van ’t Hek stopt bij BNR Nieuwsradio

Tom van ’t Hek stopt eind augustus met zijn ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio. Dat meldt FD Mediagroup, de eigenaar van BNR. Van ’t Hek presenteert sinds juni 2013 iedere werkdag tussen 6:00 en 9:30 uur het programma ‘De Ochtendspits’ op BNR Nieuwsradio. Een ander programma op BNR wil Van ’t Hek niet.

Voor Van ’t Hek wordt vijf dagen per week vroeg opstaan teveel van het goede. “Bijna 3,5 jaar gaat de wekker om 04.00 uur. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten”, aldus Van ’t Hek. “‘De Ochtendspits’ is wel het allermooiste programma om te presenteren. Ik doe dat met heel veel plezier en rij nog steeds elke ochtend fluitend naar de studio. Een ander programma wil ik dan ook niet.”

“Ik vind het ongelooflijk jammer dat Tom gaat stoppen met ‘De Ochtendspits’. Hij heeft het programma naar een hoog niveau getild”, aldus Sjors Fröhlich, programmadirecteur van BNR. “Ik kan me ook goed voorstellen dat nog een periode elke dag vroeg op wel erg veel gevraagd is. Tot 1 september gaan we gewoon nog maar even van hem genieten.”

Voordat Van ’t Hek bij BNR aan de slag ging, werkte hij bij de NOS. Hij begon in 1993 met de presentatie van het programma ’t Hek van de Dam op NPO Radio 1. Daarna werd hij presentator van de zondagmiddaguitzending van ‘Langs de Lijn’ en in de zomer was hij te horen in ‘Radio Tour de France’. Op televisie schoof hij geregeld aan bij Studio Voetbal.

Het is nog niet bekend wie Tom van ’t Hek gaat opvolgen op BNR Nieuwsradio.