Home Landelijke radio Annemieke Schollaardt vindt discussie over vrouwen op de radio vermoeiend

Annemieke Schollaardt vindt discussie over vrouwen op de radio vermoeiend

Annemieke Schollaardt

De discussie over vrouwen op de radio blijft Annemieke Schollaardt vermoeiend vinden. Dat zegt ze in een interview met VIVA. “Ik zou het heel vervelend vinden om constant neergezet te worden als ‘vrouw in een mannenwereld’. Dat zou alleen maar aangeven dat het bijzonder is wat ik doe. Ik wil juist dat het níet bijzonder is. Ik merk het niet eens. En daarbij: ik werk gewoon goed met mannen. Ik ben vrij direct en ik hou niet van gebitch.”

Schollaardt vervolgt: “Het maakt niet uit of je man bent of vrouw. Ik denk ook dat er helemaal niet zo veel verschil zit in mijn manier van radio maken en wat de jongens doen. Daarom werkt het ook. We hebben weleens meisjes gehad die heel veel over seks gingen praten en zich constant wilden bewijzen als vrouw. Dat gaat ’m dan gewoon niet worden. Ik ben daar niet mee bezig. Ik zit hier niet omdát ik een vrouw ben, ik ben geen excuustruus. Ik maak gewoon goede radio.”

Het nieuwe tijdstip van Schollaardts weekendshows heeft haar naar eigen zeggen ‘onwijs veel energie’ gegeven. “Op donderdag en vrijdag bereiden we het programma voor en de andere dagen ben ik ‘station voice’ van 3FM, dus de weken vliegen voorbij.”

Het hele interview van de VIVA met Schollaardt is te lezen via Blendle (betaald).

Foto: Nico Kroon