Home Landelijke radio Tom van ’t Hek naar ochtend van BNR Nieuwsradio

Tom van ’t Hek naar ochtend van BNR Nieuwsradio

Tom van 't Hek wordt vanaf 3 juni de nieuwe presentator van het ochtendprogramma van BNR Nieuwsradio. Hij stapt over van Radio 1 en volgt Humberto Tan op die de ochtendshow 2.5 jaar presenteerde.

Van 't Hek werkte sinds 1993 voor de NOS. Hij begon met de presentatie van het programma 't Hek van de Dam op Radio 1. Daarna werd hij presentator van de zondagmiddaguitzending van Langs de Lijn en in de zomer was hij te horen in Radio Tour de France. Op televisie schoof hij geregeld aan bij Studio Voetbal.

Tom van 't Hek: "Na lange tijd met veel plezier voor de NOS te hebben gewerkt, was dit een kans die ik niet kon laten lopen. BNR Nieuwsradio biedt mij de gelegenheid om elke dag het belangrijkste nieuwsprogramma te presenteren. Ik luisterde al veel naar BNR en heb het altijd een buitengewoon prettige en professionele zender gevonden. Ik ben blij dat ik het BNR-team kan komen versterken."

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio is erg enthousiast over de komst van Tom van 't Hek. "Tom is een van de beste presentatoren van de Nederlandse radio. Hij verstaat de kunst om persoonlijkheid te combineren met journalistiek inzicht. Bovendien is het heerlijk om af en toe wat relativering te horen. Tom stond letterlijk bovenaan mijn lijstje, dus ik ben erg blij dat hij voor BNR gekozen heeft." Fröhlich en Van 't Hek werkten vorig jaar samen in de Radio 1 Sportzomer. "Daar liet Tom horen dat hij van sportpresentator is uitgegroeid tot een allround nieuwspresentator", aldus Sjors Fröhlich.

Als er aanleiding toe is, moet sportnieuws zeker in een nieuwsprogramma komen, vindt de nieuwe BNR-aanwinst. "Maar het moet juist heel goed hand in hand kunnen gaan. Bij sport moet je wel opletten dat niet alles wat sport is, nieuws wordt. Het moet wel aan een bepaalde ondergrens voldoen."

Hoofdredacteur Maarten Nooter betreurt het vertrek van Van 't Hek bij de NOS. Hij noemt hem een unieke presentator met een karakteristiek stemgeluid en scherpe humor.

Wie Van 't Hek bij Langs de Lijn gaat opvolgen is nog niet bekend.

Vorig artikelGiel Beelen maakt ochtendshow in Amsterdam op 30 april
Volgend artikelVolgende week duidelijkheid over verdeling kavel A7