Home Landelijke radio Tom van ’t Hek neemt afscheid bij Radio 1

Tom van ’t Hek neemt afscheid bij Radio 1

Tom van 't Hek heeft afscheid genomen van Radio 1. Vanochtend was hij voor het laatst te horen in het sportblok van het NOS Radio 1 Journaal. De presentator gaat naar BNR.

Van 't Hek werkte sinds 1993 voor de NOS. Hij begon met de presentatie van het programma 't Hek van de Dam op Radio 1. Daarna werd hij presentator van de zondagmiddaguitzending van Langs de Lijn en in de zomer was hij te horen in Radio Tour de France. Op televisie schoof hij geregeld aan bij Studio Voetbal.

Vanaf 3 juni gaat hij de ochtendshow maken op BNR. In NRC noemde hij de voordelen op van de zender: "BNR is kleiner, flexibeler, wendbaarder. Je kunt iets meer van jezelf in het programma stoppen. Je zit iets minder strak in het format." Maar hij realiseert zich ook dat BNR een kleiner zender is: "Het zou wel mooi zijn als we iets konden stijgen. Maar ik vind Marcel Oosten en Lara Rense van het NOS Radio 1 Journaal ook heel goed. Dat wordt nog een mooie strijd in de ochtend."

De NOS wilde Tom van 't Hek graag als één van de presentatoren van de middageditie van het Radio 1 Journaal. "Maar daar zijn we niet uitgekomen."

Vorig artikelAlbert Heijn maakte beste radiocommercial in april met ‘Route 99’
Volgend artikelNico Silvius weer eigenaar van RadioNL en Waterstad FM