Home Landelijke radio Presentator Kees Boonman weg bij AVROTROS

Presentator Kees Boonman weg bij AVROTROS

Kees Boonman

Kees Boonman (63) gaat helemaal weg bij de AVROTROS. De politiek commentator en presentator van het Radio 1-programma ‘Kamerbreed’ stond ter discussie bij de omroep, zegt hij zelf in Trouw.

Gisteren was de laatste aflevering van Kamerbreed, dat al 35 jaar bestaat, waarvan 11 jaar met Boonman. In het programma waren langere interviews te horen over politiek. “De NPO en AVROTROS willen op dat tijdstip iets anders. In ruil daarvoor gaat EenVandaag doordeweeks iedere middag een half uur aan politiek besteden. Dat programma zal meer kortere fragmenten bevatten.”

Boonman: “Mijn werkwijze is een discussiepunt geworden en ik functioneer het beste als ik de vrije hand heb. Ik denk dat er een aardig programma komt, maar ik ben er niet de juiste persoon voor. Het is onvermijdelijk dat programma’s veranderen of verdwijnen. Maar om te werken op mijn eigen manier kan ik beter een ander medium zoeken. Wat het wordt, dat weet ik nog niet.”

Spanningsboog

Boonman denkt dat er nog steeds behoefte is aan langere politieke interviews. “De spanningsboog van mensen is natuurlijk korter, maar er blijft veel interesse in politiek. Dat zie je aan de praatprogramma’s en de kijkcijfers van verkiezingsdebatten.”

Een belangrijke wens van de presentator is nooit uitgekomen. “Ik had Wilders graag geïnterviewd, maar hij wilde helaas nooit. Nu kregen we vaak het verwijt dat we Wilders nooit in de uitzending hadden, omdat we iets tegen hem hadden. De PVV gebruikt dat ook als argument dat de publieke omroep tegen de PVV is en te links is. Kletskoek, ga er gewoon zitten.”

Foto: Nico Kroon | AVROTROS