Home NPO 3FM 3FM Serious Request 3FM stelt keuze voor gaststad Serious Request 2018 uit

3FM stelt keuze voor gaststad Serious Request 2018 uit

3FM Serious Request

NPO 3FM heeft de keuze voor de gaststad van het Glazen Huis in 2018 uitgesteld. Reden voor het uitstel is de benoeming van een nieuwe zendermanager voor 3FM, die momenteel gekozen wordt. De zender wil de keuze voor de gaststad mede aan de nieuwe zendermanager over laten, zo meldt een woordvoerder de NPO.

Hoeveel steden zich al kandidaat hebben gesteld voor Serious Request 2018 is niet bekend. BN De Stem meldde onlangs dat Roosendaal overweegt zich aan te melden. Ook Hilversum zou interesse hebben. De keuze voor de gaststad van Serious Request 2017 werd vorig jaar ook uitgesteld, toen vanwege dezelfde reden als nu.

Edwin Valent is begin deze maand aangesteld als interim zendermanager van 3FM. Valent neemt de taken waar totdat er een definitieve opvolger is gevonden voor Basyl de Groot. Hij stapte in mei per direct op als zendermanager en vertrok naar NPO Radio 2.

Apeldoorn

Het Glazen Huis staat eind dit jaar in Apeldoorn. Met de opbrengst van Serious Request 2017 sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

3FM breekt voor het eerst met de traditie om het eindfeest op een ander plein te houden dan het plein waar het Glazen Huis staat. Zowel het Glazen Huis als het eindfeest worden in december op het Marktplein in Apeldoorn gehouden.