Talpa heeft vorige week LINDA.radio gelanceerd, het digitale radiostation van Linda de Mol. De zender is stilletjes gelanceerd, maar Talpa heeft grootste plannen. “We gaan er stap voor stap LINDA.-content, zoals ​een eigen nieuwsbulletin en rubrieken, aan toevoegen”, vertelt Irene de Bel, hoofdredacteur van Linda.nl, tegenover deze site.

LINDA.radio is voor nu te beluisteren via de website van Linda en Talpa’s streamingsplatform JUKE. Daarin zijn ook speciale playlists te beluisteren. “De playlists bevatten nummers specifiek gericht op een bepaalde mood”, zegt De Bel. Ook zijn er inmiddels drie podcasts gelanceerd.

Mediamerk

Volgens De Bel is de lancering van een eigen radiozenders een logische stap. “We zijn met LINDA. ooit begonnen als printmedium. Dat is toen uitgebreid met onze nieuwssite LINDA.nl en later met LINDA.tv. Sinds Linda de Mol en Jildou van der Bijl de creatieve directie van LINDA. én van Net5 zijn, werken beide merken samen op tv.”

LINDA is uitgegroeid van louter een magazine tot een mediamerk, stelt De Bel. “Het enige mediakanaal dat nog ontbrak was audio. We willen graag relaties met vrouwen aangaan op alle platformen waar zij zich bevinden en radio miste hierin dus nog.”

Edwin Diergaarde

Radio 10-dj Edwin Diergaarde is de voice-over van LINDA.radio. Dat blijft voorlopig zo. “Voor de lange termijn zijn we aan het kijken wat de geschikte stem voor LINDA.radio is. Of dat Edwin blijft kunnen we nu nog niet zeggen. We verwachten eind februari 2020 ​LINDA.radio volledig te lanceren met alle content.”

Foto: Talpa Network