Rob van Someren heeft een deal bereikt met Talpa Network over zijn gedwongen verhuizing van de middag, naar het weekend op Radio 10. Wat er precies is afgesproken is onduidelijk. Zowel Rob als Talpa wil daar niets over zeggen.

Rob had een rechtszaak aangespannen, nadat Radio 10 vorige maand besloot om zijn programma ‘Somertijd’ te schrappen en te verplaatsen naar het weekend. In Robs contract staat echter dat hij een programma maakt tussen 16:00 en 19:00 uur. De rechter gaf de dj gelijk, maar wilde dat de twee partijen er eerst samen probeerden uit te komen.

“De afgelopen dagen hebben intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen Rob van Someren en Talpa Network. We zijn inmiddels blij te kunnen bevestigen dat we er samen uitgekomen zijn”, laat een woordvoerder van Talpa Network weten aan RadioFreak.nl. Wat er precies is afgesproken, is niet duidelijk.

Talpa wil niets zeggen

Saskia Bollen, de advocaat van Rob van Someren zegt tegen persbureau ANP: “Het is altijd mooi als partijen in goed overleg tot een oplossing komen. Het is aan Talpa om te bepalen hoe en wanneer de details over de overeenkomst die is bereikt naar buiten komen.”

Of er ooit naar buiten gaat komen wat er is afgesproken, is dus afwachten. In principe start Gijs Staverman komende maandag met zijn middagshow op Radio 10. Hij verliet NPO Radio 2 dit voorjaar. Eerder is aangekondigd dat ‘Somertijd’ voortaan op zaterdag en zondag te horen zal zijn.

Foto: Radio 10