Op je mobiel of pc in 360 graden rondstruinen door het Top 2000 Café: het kan sinds vanavond. NPO Radio 2 en NTR hebben het Top 2000 Online Café gelanceerd. Daarin krijgen muziekliefhebbers een overzicht van twintig jaar Top 2000, met de verhalen achter de nummers. Ook kun je zelf door het café ‘dwalen’, op zoek naar je favoriete plaat of die ene verborgen parel.

Het is voor het eerst dat er een interactieve online versie van het Top 2000 Café is. Het fysieke café, waarin de populaire lijst van Radio 2 gepresenteerd wordt, is ieder jaar enorm in trek: toegangskaarten zijn vaak binnen no-time uitverkocht.

Rondgeleid

De online, interactieve versie van het café is vanavond officieel geopend en sluit na 31 december weer de deuren. Bezoekers van het Top 2000 Online Café worden ontvangen door Radio 2-dj Leo Blokhuis. Ze kunnen ervoor kiezen om door hem, Matthijs van Nieuwkerk of Jan Willem Roodbeen meegenomen te worden op tour door het online café.

Ook kan je zelf op ontdekkingstocht gaan langs beroemde albumhoezen met verhalen en anekdotes, kun je luisteren naar bekende Nederlanders over hun favoriete plaat, verschillende quizzen spelen en podcasts met muzieklessen van Leo Blokhuis beluisteren. Daarnaast worden er livequizen gespeeld met Radio 2-dj’s. Leo lanceerde onlangs nog een boek over het 20-jarig bestaan van de Top 2000.

Een kijkje nemen in het online Top 2000 Café? Dat kan hier

Foto: NTR | NPO Radio 2