Home Landelijke radio Talpa Network stopt ook met radiocampus XM

Talpa Network stopt ook met radiocampus XM

Talpa Radio Campus

Er komt een einde aan XM, de radio-opleiding van Talpa Network. De ‘campus’, met bijbehorend online radiostation wordt opgeheven, als onderdeel van de grote reorganisatie binnen het radiobedrijf. Jantien van Tol, begeleider bij ‘XM – The Talent Station’ verliest daardoor haar baan. Dat melden bronnen aan RadioFreak.nl.

Binnen de radio-opleiding werd talent opgeleid, dat in sommige gevallen vervolgens doorstroomde naar de nachtprogrammering van bijvoorbeeld Radio 538. XM werd een kleine drie jaar geleden gelanceerd en was het antwoord op andere radio-opleidingen, waaronder NPO Campus, Q-College, BNNVARA Academy en KRO-NCRV Radioschool.

Bij de radiotak van Talpa Network wordt flink gesaneerd. Gister meldde deze website al dat zo’n honderd mensen binnen het radiobedrijf hun baan verliezen. Woensdag hebben de medewerkers te horen gekregen dat zij op straat komen te staan.

Inhoudelijk geïnformeerd

Een woordvoerder van Talpa wil niet ingaan op details van de reorganisatie. “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen”, luidt haar reactie.

Talpa Network zegt een grote reorganisatie door te voeren vanwege de coronacrisis. De advertentie-inkomsten binnen het bedrijf van John de Mol zijn daardoor gekelderd. Eerder liet de mediaondernemer al weten dat er ‘draconische maatregelen’ nodig zijn.