Home NPO 3FM 3FM Serious Request Ondernemers Breda bezorgd over 3FM Serious Request

Ondernemers Breda bezorgd over 3FM Serious Request

Serious Request 2008 in Breda

Winkeliers rondom de Grote Markt in Breda zien de week dat 3FM Serious Request plaatsvindt met zorgen tegemoet. Onder meer in de Veemarktstraat, Halstraat en Catharinastraat bestaat de vrees dat het eigen winkelend publiek wegblijft als ‘3FM de stad overneemt’, schrijft BN DeStem.

De week dat Serious Request plaatsvindt, 18 tot en met 24 december, is voor veel ondernemers de belangrijkste week van het jaar. “In die week maak ik elk jaar de omzet goed. Ja, het zal mij omzet kosten”, zegt een van de ondernemers. “Met al die 3FM-jeugd in de straat, blijven mijn klanten thuis”, zegt een andere ondernemer.

Burgemeester Paul Depla van Breda snapt de zorgen en zet een 24-uurs hotline op. Ondernemers en bewoners kunnen daar direct aan de bel trekken als het mis zit.

De eigenaar van een tapijtenwinkel aan de Catharinastraat kijkt terug naar 2008, het jaar dat het Glazen Huis ook in Breda stond. “Toen keek ik het de eerste dag even aan. Maar ik had totaal geen aanloop. Ik ben die week dus maar dichtgegaan”, vertelt hij in de Brabantse krant.