Qmusic is Radio 538 al een tijdje voorbij in de luistercijfers. Ook de middagshow van Q wordt inmiddels beter beluisterd dan ‘De Coen & Sander Show’ op 538. “Radio is heel persoonlijk. Niet voor niets zijn er veel programma’s die vernoemd zijn naar de maker. Als het dan cijfermatig iets minder gaat, dan moet je soms weleens opletten dat je dat niet persoonlijk gaat opvatten”, zei Sander Lantinga in de tv-show Rooijakkers Over De Vloer.

Zijn collega Coen Swijnenberg erkent wel dat luistercijfers belangrijk zijn voor 538. “Je weet dat je bij een commercieel bedrijf werkt. Daar gaat het om luistercijfers. We hebben in 2015 de overstap naar 538 gemaakt, dan weet je dat.”

Het 538-duo verlengde onlangs hun contract met twee jaar. “We zijn als programma op ons best al we de humor en het serieuze met elkaar verweven”, zegt Coen. Ambities voor de toekomst zegt Sander nog wel te hebben. “Ik heb anderhalf jaar geleden een programma voor BNN gemaakt. Ik zou nog wel zoiets willen maken, bijvoorbeeld een documentaire over Biddinghuizen.”

Foto: Radio 538