Home Landelijke radio Sander Lantinga: “Groep luisteraars 538 steeds groter”

Sander Lantinga: “Groep luisteraars 538 steeds groter”

Sander Lantinga merkt op dat na 1,5 jaar bij Radio 538 de groep luisteraars van de middagshow steeds groter wordt. Dat zei hij gisteravond in RTL Late Night. “Je hebt luisteraars meegenomen van 3FM, dat zeker, maar we merkten ook dat we heel veel nieuwe luisteraars erbij hadden. Die moet je dan toch weer overtuigen. Dus de automatische piloot, waar we het vroeger nog wel eens op deden, die was echt volledig uit. En dat wat precies waarvoor we deze stap hebben gemaakt.”

Coen en Sander maakten in de zomer van 2015 de overstap van 3FM naar Radio 538. “Nieuwe elan, nieuwe energie en 110 procent ertegenaan. Nu merken we wel dat die groep luisteraars steeds groter wordt”, aldus Lantinga. Eind vorig jaar sprak het duo nog openlijk over hun reden om te vertrekken bij 3FM. “Gaandeweg, zo het laatste anderhalf jaar, merkte ik dat het te gemakkelijk ging. De chemie met het station was een beetje uitgewerkt”, zei Lantinga toen.

3FM
De 538-dj’s kijken met enige weemoed naar 3FM, dat in de meest recente luistercijfers weer verder daalt. “Het is niet leuk voor de dj’s en alle medewerkers van 3FM als je iedere keer weer dat deksel op je neus krijgt. Dat is gewoon heel demotiverend”, aldus Coen Swijnenberg. “Met 3FM komt het echt wel weer goed. Alleen radio is, zoals dat heet, slow business. Dus het duurt gewoon lang en het gaat voor 3FM ook echt lang duren. Maar er zitten goede dj’s en ze komen er echt wel weer bovenop.”

Volgens Swijnenberg heeft vooral het vertrek van grote namen als Gerard Ekdom, hijzelf en Sander Lantinga veel invloed gehad op de luistercijfers van 3FM. “Luisteraars zijn gedesoriënteerd. Ze gaan een stoelendans doen, om zich heen kijken. En dan denken ze: hee, dat 538 is helemaal zo slecht nog niet.”

Coen en Sander vieren dit jaar hun 12,5 jaar ‘radiohuwelijk’. Swijnenberg over het jubileum: “Ik had van tevoren nooit gedacht dat we zolang bij elkaar zouden zijn. Maar nu denk ik: misschien tikken we die 25 jaar ook nog wel aan.”

Foto: William Rutten