Home Landelijke radio Luistercijferrecord Radio 10, 3FM laagste score van de eeuw

Luistercijferrecord Radio 10, 3FM laagste score van de eeuw

De luistercijfers van Radio 10 en 3FM sinds de terugkeer van Radio 10 op de FM (sept 2013)

Radio 10 heeft het grootste marktaandeel behaald sinds de terugkeer van de zender op de FM in 2013. De zender reageert verheugd op de nieuwe luistercijfers. “Het is een prachtige start van 2017 voor Radio 10”, zegt programmadirecteur Roland Snoeijer over het luistercijferrecord.

Volgens Snoeijer heeft de actie ‘De Lach van 10’ en de start van het nieuwe ochtendprogramma van Lex Gaarthuis ook bijgedragen aan het hoge marktaandeel van de zender. “We kijken uit naar de cijfers van februari-maart.” Ook Menno Koningsberger, directeur van Talpa Radio, is trots op de nieuwste cijfers. “Een mooie start van 2017 voor Radio 10”, twittert hij.

3FM
Waar Radio 10 een historische winst boekt, gaat NPO 3FM hard onderuit. De zender verliest in een maand tijd 1,2 procentpunt marktaandeel en komt daarmee uit op 5,0%. Niet eerder deze eeuw was het marktaandeel van de publieke zender zo laag. 3FM behaalde in mei-juni 2015 nog een marktaandeel van 9,2%; dat aandeel is in ruim anderhalf jaar tijd bijna gehalveerd.

3FM-dj Domien Verschuuren zei exact een jaar geleden over de dalende luistercijfers: “Radio is slow business. Luisteraars komen te voet en gaan te paard. Ze gaan met massa’s weg als er iets verandert bij de zender.”

Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO, zei na de luistercijfers van vorige maand: “3FM is meer dan een radiozender alleen. Als 360-graden jongerenmerk zoeken we op radio én alle online kanalen de verbinding met jongeren. Online: dáár is waar 3FM een verschil maakt, de verbinding zoekt met jongeren, hen inspireert met nieuwe muziek en nieuwe artiesten, discussies voert en maatschappelijke problemen aan de kaak stelt.”