Home Landelijke radio NPO 3FM Sander Hoogendoorn zelfverzekerd: “Over jaar kijken we lachend terug”

Sander Hoogendoorn zelfverzekerd: “Over jaar kijken we lachend terug”

Sander Hoogendoorn is er van overtuigd dat het goed gaat komen met 3FM, de zender die al langer kampt met tegenvallende luistercijfers. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we er bovenop komen, ja. De sfeer bij ons is al stukken verbeterd. Ik ben er zeker van dat de luisteraar dat ook kan horen. Over een jaar kijken we lachend terug op deze periode terug en zeggen we: daar zijn we mooi uitgekomen”, zegt Sander in Het Parool.

Afgelopen maandag werd bekend dat Sander Domien Verschuuren opvolgt in de ochtend op 3FM. Over de invulling van zijn nieuwe show zegt Sander nog geen ’tactisch plan’ te hebben. “Ik maak de radio die ik zelf gaaf vind. Ik heb een eigen kijk op de wereld, als een kind in een volwassen lichaam. Mijn verwondering deel ik.”

Sander: “Als ik wil weten hoe dat balkje op de boodschappenband in de supermarkt heet, zoek ik dat op de radio uit. Uiteindelijk hoef ik niet per se de populairste te worden in de ochtend, maar wel de beste.”

‘3FM is als Lowlands’

Frank van der Lende zei onlangs dat 3FM ‘weer steeds meer een bandjeszender is geworden’. Die mening deelt Sander niet volledig, zo zegt hij in de Amsterdamse krant. “Alleen maar bandjes is me te nauw. Nieuwe hiphop en dance horen er ook bij. Als je de radio vergelijkt met de festivalkalender, is 538 een soort Pinkpop: je weet wat je krijgt, het wordt niet al te moeilijk. 3FM zie ik als Lowlands: alle stijlen muziek, over de hele breedte. En artiesten die zo bijzonder zijn dat iedereen er de volgende dag over lult.”

Foto: Kasper van Steveninck | BNNVARA