Home Landelijke radio NPO 3FM Frank van der Lende rekent weer op beter tijdslot op 3FM

Frank van der Lende rekent weer op beter tijdslot op 3FM

Frank van der Lende mist het om, net als voorheen, elke dag radio te maken op 3FM. “Ik vind dat 3FM me eigenlijk weer elke dag nodig heeft”, zegt Frank op uitdagende wijze in het AD. “En ik meen het. Dat weten ze bij de zender ook wel. En ik heb er vertrouwen in: ze gaan me weer naar voren schuiven als de mogelijkheid zich voordoet.”

Vorig jaar september moest Frank stoppen met zijn middagshow op 3FM. Van het ‘prestigieuze’ middagslot werd hij overgeplaatst naar de weekenduren. Het nieuws kreeg de dj te horen in bijzijn van collega Sander Hoogendoorn. “Ze wilden Mark en Rámon. ‘Oké’, zeiden we, zijn opgestaan en weggelopen. Met z’n tweeën zijn we buiten in het bos op een bankje gaan zitten. Tranen waren er niet. Ook geen woede. We hebben zitten ouwehoeren en daarna heb ik de knop omgezet.”

Gezelliger

Frank begon in juni 2015 in de middag op 3FM, als opvolger van het populaire duo Coen & Sander. “Het eerste half jaar werkte ik nog op gevoel. Daarna sloop toch de angst erin. Ik kreeg commentaar, moest opletten dat ik niet zou schelden bijvoorbeeld. Het moest gezelliger, vond de leiding. Maar ja, ik ben niet het type van de snelle grap zoals Sander Lantinga. ‘Ik ben geen jolig duo’, zei ik altijd. En ja, nu zit er inderdaad weer een jolig duo, Mark en Rámon.”

Nadat de zenderleiding Frank had medegedeeld dat zijn programma ophield, was hij nog anderhalve maand in de middag te horen. “Toen heb ik mijn beste shows tot dan toe gemaakt. Ik hield met niemand meer rekening. Heerlijk was dat. Ik riep alles wat in me opkwam, voelde me bevrijd van alle druk en heb alleen maar lopen klooien.”

Domme keuze

De dj vindt het nog steeds ‘een domme keuze’ om hem uit de middag te halen. “Laat dat duidelijk zijn.” Geleerd van het middagslot heeft hij ook, zo benadrukt Frank in de krant. “Ik zou het nu wel anders aanpakken, ja. Veel meer op mijn eigen manier. Ik heb te veel naar anderen geluisterd, zie ik achteraf. Ik had meer mijn eigen koers moeten volgen. Misschien kwam het allemaal ook te vroeg. Ik weet nu beter wie ik ben en wat ik wil.”

Het hele AD-interview met Frank van der Lende is hier te lezen

Foto: Michel Schnater | BNN