Home Landelijke radio NPO Radio 2 Bart Arens: Ik wil steeds weer verrassen met muziek

Bart Arens: Ik wil steeds weer verrassen met muziek

‘Aan De Slag’ op NPO Radio 2 trekt, naar eigen zeggen, niet alleen steeds meer luisteraars, ook heeft presentator Bart Arens dankzij het programma nu definitief zijn draai gevonden als radiomaker. Dat vertelt de dj in Tros Kompas. “Ik ben best lang op zoek geweest naar een manier van radio maken die goed voelde. Een tijd heb ik dat buiten mezelf gezocht, met items die niet goed bij me pasten. Nooit voelde het ultiem, tot twee jaar geleden.”

Bart stapte in januari 2015 over van 3FM naar Radio 2, waar hij sindsdien het programma ‘Aan De Slag’ tussen 09:00 en 12:00 uur presenteert. Twee jaar geleden werden bij de zender introductiefilmpjes gemaakt rondom ‘iets’ wat de radiomakers buiten de radio bezighoudt. “Het maken van muziek en ontrafelen van liedjes fascineert me al sinds ik klein was, dus werd mijn segment in de Wisseloord Studio opgenomen.”

Die opnames waren onbewust het startschot van de videoreeks ‘Barts Classic Track’, waarin de dj nummers met de artiest in spé ontrafelt en de track vaak per element bespreekt. “Ineens viel na al die jaren het kwartje. Sinds ik die video’s maak, weet ik stukken beter wie ik op de radio ben”, aldus Bart.

Succesverhaal

Het succes van zijn programma op Radio 2 zit ‘m volgens Bart in de verhalen achter de liedjes. “We hebben halverwege het programma het ’60 Seconden Spel’, dat als enige element in het programma een algemene kennisquiz is. Verder draait het hele programma om muziek en de verhalen achter de liedjes. De luisteraars blijken dat heel leuk te vinden. Ik hoop de luisteraar vanuit mijn eigen enthousiasme voor die verhalen wat mee te geven.”

Bart: “Het maken van de playlist is elke dag weer een puzzel en soms gaat het ter plekke overboord. Stel we hebben een zwaarmoedige plaat gepland en dan breekt in Nederland net de zon door, dan draaien we zo’n liedje niet en gaan we improviseren. Het doel is om steeds weer te verrassen met muziek die je al jaren kent.”

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2