Home Landelijke radio Sander de Heer zwaait af bij Radio 2

Sander de Heer zwaait af bij Radio 2

Sander de Heer maakt vanmiddag zijn laatste programma op NPO Radio 2. Na bijna acht jaar ochtendshow, één jaar weekendshow en programma’s waaronder ‘Alle 40 Goed’, valt na meer dan 12,5 jaar het doek voor De Heer bij de publieke radiozender.

De Heer komt in de nieuwe programmering van Radio 2, die op 2 januari van start gaat, niet meer terug. “Aan de ene kant weet ik dat ik deze waanzinnige zender ga missen, aan de andere kant is er nog zoveel meer dan plaatjes draaien”, schrijft De Heer op Facebook. “Ik dacht niet dat ik dat ooit zou zeggen, want ook voor mij is het een jongensdroom die ik de afgelopen 25 jaar heb verwezenlijkt.”

De Heer werkte afgelopen jaar als (interim) eindredacteur van de BNN-VARA-programma’s op NPO 3FM. “Ik heb daarbij ervaren wat de oneindige mogelijkheden zijn bij het verspreiden van content via apps, social media en internet. Samenwerken en verder kijken dan je eigen medium, programma, interesse of bureau is dan heel belangrijk en iets wat ik heel erg leuk vind om bij jonge, creatieve (multimedia) makers aan te wakkeren”, schrijft De Heer.

Toekomst
Concrete toekomstplannen heeft De Heer nog niet. “Ik hoop snel terug te keren op een leuke functie in het enorme medialandschap, maar ik vind ook dat ik in januari iets vaker thuis moet zijn, aangezien ik als oprichter van de Papaklas jonge gezinnen vertel hoe belangrijk de rol van een vader is.”

De Heer presenteerde van februari 2008 t/m september 2015 de ochtendshow ‘De Heer Ontwaakt’ op Radio 2. Daarvoor was hij onder meer op vrijdagavond te horen met ‘Alle 40 Goed’. De Heer was tevens producer van Ruud de Wild, maakte diverse programma’s op Radio 538 en was in het weekend te horen op 3FM.

Sinds januari 2016 is hij in het weekend van 14:00 tot 16:00 uur te horen. In de beginperiode met Yora Rienstra, maar de afgelopen maanden zette hij het programma solo voort. Paul Rabbering neemt de uren van De Heer over.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2