Home Landelijke radio Ruud de Wild was ‘bloedlink’ op John de Mol

Ruud de Wild was ‘bloedlink’ op John de Mol

Ruud de Wild was nogal boos op John de Mol toen die hem niet liet vertrekken bij Radio 538. De Talpa-baas was toen de eigenaar van Radio 538. "Vorig jaar was het verhaal: hij zit ziek thuis, hij is weer overspannen", zegt dj in het tijdschrift Dinand. "Maar ik was niet ziek, ik was bloedlink."

Ruud kijkt nou niet bepaald met weemoed terug op zijn middagprogramma op 538.  "Elke dag dezelfde muziek draaien", stelt de 39-jarige presentator. "Ik vond het afschuwelijk, trok het niet meer." Eerder zei Ruud daar al over: "Ik verlang intens terug naar die vrijheid. Lekker ouwehoeren, keten en als het een keer zo uitkomt maar zes platen in een uur draaien. Ik kan niet wachten."

In augustus vorig jaar werd De Wild voorgehouden dat hij weg mocht, zegt hij zelf. Toen De Mol hier een stokje voor stak, was dat een grote teleurstelling. "Hij dacht zakelijk, ik emotioneel." Uit protest meldde De Wild zich ziek en was hij maanden niet meer te horen op de zender. Dat zette de geruchtenstroom in volle gang. Hij zou overspannen zijn. De directie van 538 ontkende geruchten van een conflict, maar daar was volgens De Wild wel degelijk sprake van. In oktober werd zijn contract officieel ontbonden.
Ondanks zijn slechte ervaringen met Radio 538 snapt De Wild niet dat zijn 3FM-collega Giel Beelen niet voor de commercie heeft gekozen toen hij de keus had. "Hij is een niet-zakelijke man: hij durfde niet voor 538 of het geld te kiezen", vindt De Wild. "Omdat hij bang is dat mensen hem niet meer serieus zouden nemen. Dat voelt voor mij als een artiest die nooit meer een andere plaat durft te maken."

Na zijn huwelijk in september met Aafke Burggraaff heeft De Wild zijn leven weer helemaal op koers. "Ik ben oerburgerlijk en ik voel me er heerlijk bij", zegt hij. Sinds februari presenteert hij de ochtendshow op Q-music.