Home Landelijke radio Wild FM verbaasd over onderzoek en lobby FunX

Wild FM verbaasd over onderzoek en lobby FunX


Het Amsterdamse Wild FM is verbaasd over het onderzoek van FunX en de lobby van FunX voor een landelijke etherfrequentie. "FunX heeft door Synovate (voorheen interview*NSS) een 'straatonderzoek' laten doen en koppelt deze nu direct aan een lobby in de Tweede Kamer voor het uitbreiden van het etherpakket’, zegt directeur Dave Leusink van het regionale commerciële station.
 
"Het is grappig om te zien hoe FunX omgaat met haar cijfers, aangezien FunX normaliter van 2005 tot 2008 een 'Top 10 weekbereik' publiceerde, maar nu opeens een 'Top 5 weekbereik'. De Top 40 verandert toch ook niet zomaar in een Top 20, als de laatste liedjes uit de toon vallen?"

Volgens Leusink is dit niet goed voor de geloofwaardigheid van FunX. "FunX zou juist een mix moeten zijn van allochtone- en autochtone luisteraars, om een publieke taak te kunnen dienen. Maar uit eerder onderzoek bleek dat FunX zo’n 80 procent allochtone luisteraars heeft. Op deze wijze separeert dat station juist bevolkingsgroepen. Missie niet geslaagd en terug naar af. Ons lijkt het verstandig om ook een brief te sturen aan de Tweede Kamerleden om hen te informeren over dit zeer cruciale en onbelichte aspect"

FunX laat jaarlijks luisteronderzoek doen onder 2000 stadsjongeren. Gisteren bleek daaruit dat het radiostation beter beluisterd wordt. Daarbij stuurde FunX een brief naar de Tweede Kamer met de vraag om een landelijk etherpakket. Volgens de zenderleiding is de urbancultuur nu zo doorgedrongen in de rest van het land dat het radiostation een zender met landelijke FM-dekking verdient. Het station aast onder andere op de frequenties van Radio 4.

Vorig artikelRobert de Loor weg als dj van Radio 538
Volgend artikelRuud de Wild was ‘bloedlink’ op John de Mol