Roosmarijn Reijmer keert terug bij NPO 3FM, op een plek waar ze eerder ook werkte: de muziekredactie. Vanaf mei is ze muziekcoördinator van de jongerenzender, waarin ze samen met samensteller Hugo Schaap verantwoordelijk wordt voor het muziekbeleid.

Voor Roosmarijn betekent dat na 2,5 jaar haar terugkeer bij 3FM. Ze verliet de zender eind 2017, om aan de slag te gaan bij Friendly Fire. Bij het boekingskantoor werkte ze tot afgelopen zomer. De laatste maanden was ze actief als zelfstandig ondernemer. “Ik heb veel zin om met alle dj’s, Hugo Schaap en de rest van het muziekteam de perfecte soundtrack van jouw dag te maken”, laat ze weten.

Sharid Alles, zendermanager van 3FM, is blij dat Roosmarjn terug is bij de zender: “Ze weet hoe het is om dj te zijn, maar kent daarnaast ook het klappen van de zweep op de muziekredactie van ons mooie station. Met haar passie voor muziek, haar liefde voor 3FM en haar enorme enthousiasme komt ze ons team versterken en daar kijken we erg naar uit.”

Oudgediende

Met de komst van Roosmarijn haalt 3FM weer een oudgediende binnen. Ze werkte al sinds het begin van de zeroes bij de popzender. Eerst als eindredacteur van 3fm.nl, later als muziekredacteur en in de jaren voor haar vertrek presenteerde ze er diverse radioprogramma’s, waaronder ‘3voor12 Radio’.

In de maanden voor haar vertrek in 2017, brak Roosmarijn een lans voor meer vrouwelijke dj’s op de Nederlandse radio. Niet lang na die oproep gaf 3FM Eva Koreman en Angelique Houtveen een plek in de dagprogrammering.

Foto: Jelmer de Haas