Home Landelijke radio NPO 3FM 3FM neemt op bijzondere manier afscheid van Roosmarijn Reijmer

3FM neemt op bijzondere manier afscheid van Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer

NPO 3FM heeft gisteren op een bijzondere manier afscheid genomen van dj Roosmarijn Reijmer. De hele dag zond de publieke popzender enkel tracks uit waarin vrouwelijke stemmen te horen waren.

Gisteren presenteerde Roosmarijn Reijmer voor het laatst ‘3VOOR12 Radio’ op 3FM. Ze presenteerde dat programma sinds 2011, daarvoor presenteerde ze een nachtprogramma en werkte ze achter de schermen bij het radiostation. Ze stond onder meer aan de wieg van de website van 3FM en was jarenlang muzieksamensteller.

Afgelopen jaar kwam ze in het nieuws toen ze in een uitgebreid interview in NRC een lans brak voor meer vrouwelijke dj’s op de Nederlandse radio. Niet lang na die oproep gaf 3FM twee vrouwelijke dj’s een plek in de dagprogrammering: Eva Koreman en Angelique Houtveen.

Laatste uitzending

Roosmarijn Reijmer presenteert vanavond haar laatste uitzending op 3FM. Ze presenteert de ‘3VOOR12 Song van het Jaar’ vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Die uitzending begint vanmiddag om 15:00 uur en duurt tot middernacht. Bij alle dj’s zullen een bijdrage leveren aan deze uitzending. Roosmarijn Reijmer is te horen in het eerste en het laatste uur van de uitzending.

Reijmer gaat vanaf volgend jaar aan de slag als Hoofd Marketing en Creatie bij boekingskantoor Friendly Fire, waarmee ze voorlopig een punt zegt achter haar radiocarriere. Michiel Veenstra neemt vanaf maandag tijdelijk ‘3VOOR12 Radio’ over; later zal ook Wijnand Speelman te horen zijn. Een definitieve opvolger van Reijmer is er nog niet.

Foto: Jelmer de Haas