Naast de presentatie van het Achtuurjournaal op televisie, blijft radio een grote liefde van Rob Trip. “Ik zou het heel erg vervelend vinden om niet, in die week af op woensdag, ‘Het Oog Op Morgen’ te presenteren. En om niet meer echt regelmatig de radiostudio binnen te lopen en daar een programma te maken”, vertelt hij in de podcast ’30 Minuten Rauw’.

Rob begon zijn loopbaan bij de landelijke radio, eind jaren tachtig, bij NPO Radio 1. Veel programma’s volgden, maar bij het grote publiek werd Rob bekend toen hij in 2010 vaste ‘anchor’ werd van het Achtuurjournaal. “Ik ben ooit gevraagd door iemand om tv te gaan doen”, zegt de presentator nu. “Ik weet bijna zeker dat, als diegene dat niet gevraagd had, ik daar niet terecht was gekomen. Ik ben er toch ingerold.”

Webcam

De liefde voor radio blijft, stelt Rob. Toch hekelt hij de webcam, tegenwoordig bijna ondenkbaar in de meeste radiostudio’s. “Het ergste vind ik eigenlijk dat de webcam ooit de radiostudio is binnengeslopen en iedereen toch een soort half tv-radio-achtig programma maakt.”

De presentator is om de week op woensdag te horen in ‘Het Oog’, op Radio 1.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael