Home Landelijke radio Rob Trip nieuwe presentator NOS Acht-uur Journaal

Rob Trip nieuwe presentator NOS Acht-uur Journaal

Rob Trip volgt vanaf 1 januari Philip Freriks op als presentator van het Acht-uur Journaal. Hij zal de presentatie afwisselend doen met Sacha de Boer. Philip Freriks gaat met pensioen.

De 49-jarige Trip werkt al jaren voor radio en televisie. Tussen 1995 en 2008 was hij de vaste presentatoren van het Radio 1-Journaal in de ochtend. Daar stopte hij vorig jaar mee om een jaar gedetacheerd bij de NPS mee te werken aan een televisieserie over de Tweede Wereldoorlog. Eind oktober wordt het eerste deel daarvan uitgezonden.

Rob Trip is buitengewoon blij met zijn nieuwe baan. "De journalistiek is een prachtig vak. Als je dat vak mag uitoefenen als presentator van het Acht-uur Journaal, dan ben ik daar zeer vereerd mee. Ik ga mijn uiterste best doen om het presentatorschap voor al die kijkers zo goed mogelijk in te vullen, op mijn eigen wijze en met mijn journalistieke bagage achter de hand."

Hoofdredacteur Hans Laroes van NOS Nieuws is eveneens blij met de nieuwe anchor van het Acht-uur Journaal. "Rob is een eminent presentator met veel ervaring in het live presenteren en interviewen. Die ervaring zal hem goed van pas komen bij de uitoefening van zijn nieuwe functie."

Zijn journalistieke loopbaan begon Trip in 1986 bij Omroep Gelderland. Daarna volgden Veronica Nieuwsradio, NOVA, Met het oog op Morgen, Radio 1 Journaal en Buitenhof.