Zendermanager Rob Stenders wil koste wat het kost de FM-frequenties voor ‘zijn’ Radio Veronica behouden. Hij reageert op Facebook daarmee op het bericht dat de veiling van de commerciële FM-frequenties volgend jaar definitief doorgaat. Ook mag Talpa Network straks nog maar drie, in plaats van de huidige vier, FM-pakketten hebben.

“De vraag die ik nu vaak krijg is ‘gaat Radio Veronica verdwijnen?’ Ik ben geneigd om te zeggen: nee, dat nooit. De historie van de zender rust ook zwaar op de verantwoordelijkheid om Radio Veronica nooit meer te laten verdwijnen”, zegt Rob.

Radio Veronica zou het kind van de rekening worden, zo wordt er door diverse mediamakers gezegd. De zender presteert minder goed dan de andere Talpa-zenders Radio 10, Radio 538 en het goedkopere Sky Radio. “Er zijn veel wegen om Radio Veronica in de lucht te houden. We rusten niet voor we ze allemaal uitgeprobeerd hebben”, zegt Rob, zonder uit te leggen wat hij precies bedoelt.

Rob wijst erop dat het besluit veel Talpa-medewerkers raakt. “Talpa heeft nu vier FM-zenders en dus zal ik mij weer moeten bekwamen in de onvermijdelijke routine van kinderverjaardagen uit de jaren zeventig: de stoelendans. Dat is voor alle betrokken partijen uiteraard een vervelende situatie. Bij al die zenders werken een hoop mensen waarvoor de komende tijd veel onzeker zal zijn.”

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2