Home Landelijke radio NPO Radio 2 Rob Stenders neemt het op voor Stefan Stasse

Rob Stenders neemt het op voor Stefan Stasse

Rob Stenders

Rob Stenders heeft het opgenomen voor Stefan Stasse. “Beter, mooier, persoonlijker zal radio nooit meer worden”, zegt Stenders over zijn NPO Radio 2-collega. De uitspraken zijn opvallend, omdat Stasse vanaf januari noodgedwongen weg moet bij Radio 2, vanwege de terugkeer van Stenders op de zender.

Op zijn eigen website schrijft Rob Stenders: “Stefan Stasse is een Staat apart. Beter, mooier, persoonlijker zal radio nooit meer worden. Zijn programma is een baken van originaliteit en beeldt van de eerste tot de laatste noot de essentie, urgentie en bestaansrecht van radio in 2 uur uit. Zal radio ooit dichterbij de luisteraar komen? Ik oefen me gek maar zonder de blauwdruk van Stefan ben ik nergens.”

Rob Stenders verdween in september van NPO Radio 2, omdat hij de overstap maakte van AVROTROS naar BNNVARA. De AVROTROS behield de zendtijd van Rob Stenders, op werkdagen van 14:00 tot 16:00 uur en gaf Annemieke Schollaardt een programma. In de conceptprogrammering voor volgend jaar, keert Stenders terug op zijn oude tijdstip en verschuift Schollaardt naar de avond van 20:00 tot 22:00 uur.

Stefan Stasse is het slachtoffer van de situatie; hij moet noodgedwongen overstappen naar NPO Radio 5. De situatie zorgt voor veel onrust in Hilversum en bij KRO-NCRV, de werkgever van Stasse, dreigt met een rechtszaak tegen de NPO.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2