Home Landelijke radio NPO Radio 2 KRO-NCRV neemt juridische stappen bij verdwijnen De Staat van Stasse

KRO-NCRV neemt juridische stappen bij verdwijnen De Staat van Stasse

Stefan Stasse

KRO-NCRV overweegt juridische stappen als de NPO besluit het NPO Radio 2-programma ‘De Staat van Stasse’ van de zender te halen. Dit meldt het AD. Eerder kwam het gerucht naar buiten dat Stenders terugkeert naar de middag van Radio 2, Schollaardt naar de avond gaat en Stefan Stasse daarvoor plaats moet maken.

“Als nou werd gezegd: ‘Beste Stefan, we moeten verjongen en gezien je leeftijd…’ Of: ‘Je muziekkeuze slaat niet meer aan bij de luisteraar…’ Maar ik heb van de NPO nog altijd geen enkel inhoudelijk argument gehoord waarom ik weg moet. En die zijn er ook niet. Ik kan hier geen chocolade van maken, want we halen uitstekende luistercijfers in onze doelgroep”, reageert Stasse in de krant.

“Stenders maakte met Platenbonanza het beste muziekprogramma van de Nederlandse radio. Toen ik hoorde dat hij niet terugkeerde, heb ik zelfs gehuild. Zo erg vond ik dat! Ik kon niet vermoeden dat het uiteindelijk ook voor mij gevolgen zou hebben’’, zegt de winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon.

Stenders-soap

De soap rondom de programmering begon toen Rob Stenders een transfer van AVROTROS naar zijn ‘oude vertrouwde nest’ BNNVARA aankondigde. Hij had erop gerekend dat hij Platenbonanza kon blijven maken. Maar de NPO besliste anders: het dagelijkse tijdslot tussen 14:00 en 16:00 uur bleef toch bij AVROTROS dat koos voor Annemieke Schollaardt.

Het verdwijnen van Stenders begin vorige maand leidde tot zoveel kritiek dat de NPO nu van plan is hem zijn plek op de zender vanaf begin januari weer terug te geven.

Juridische stappen

Omroep KRO-NCRV staat achter Stasse. Mediadirecteur Jochem de Jong zegt in het AD: “Wij vinden het plan om De Staat van Stasse weg te halen van NPO Radio 2 absoluut niet in het belang van de luisteraar. Wij steunen de luisteraars die hier kwaad over zijn. Het verdwijnen is voor ons onacceptabel en niet aan de orde. Als dit voornemen wordt doorgezet, zullen wij juridische stappen overwegen om dit te voorkomen.”

De NPO wil deze maand de programmering rond hebben. “Bij het maken van een nieuwe programmering moeten keuzes worden gemaakt. Voor ons staat voorop dat we onze luisteraars zo goed mogelijk bedienen”, aldus de krant.

Foto: Wessel de Groot | KRO-NCRV