Home Landelijke radio NPO Radio 2 Directeur AVROTROS: “NPO beschadigt Annemieke Schollaardt”

Directeur AVROTROS: “NPO beschadigt Annemieke Schollaardt”

Annemieke Schollaardt

Met de voorgenome wijzigingen in de programmering van NPO Radio 2 heeft de NPO de grenzen van fatsoen overschreden. Dat is de mening van AVROTROS-directeur Eric van Stade, die vooral doelt op de verhuizing van radio-dj Annemieke Schollaardt. Dit schrijft het AD.

Van Stade informeerde gisteren intern het personeel van de omroep en stelde dat Schollaardt eerder dit jaar door AVROTROS én de NPO werd verzocht om over te stappen en de plek in de middag tussen 14:00 en 16:00 uur over te nemen van Rob Stenders, die naar BNNVARA was vertrokken.

Respectloos

“Als je een dj laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest”, stelt Van Stade. “Dat is geen goed presentatorenbeleid.” Volgens Van Stade kregen ze na twee weken de eerste berichten al over een mogelijke verhuizing. In een interne memo zou volgen de krant staan dat hij het respectloos vindt “ook gezien het feit dat deze beslissing puur op onderbuikgevoel genomen is. Van Stade wijst op de waarderingscijfers, die van Schollaardt hetzelfde zouden zijn als van Stenders.

De directeur is van mening dat het de verkeerde kant opgaat als radio-dj’s binnen het publieke bestel ‘gaan shoppen voor de beste voorwaarden’. Hij doelt hiermee op Rob Stenders. AVROTROS gaat het gesprek met de NPO aan. “We zouden het liefst zien dat Annemieke gewoon in de middag blijft. Zijzelf voelt zich hier rot over, maar hoopt op een constructieve oplossing”, aldus Van Stade.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2