Home Landelijke radio Radio 538 Rick en Niels: Laatste 9 maanden ‘Evers Staat Op’ waren waanzinnig

Rick en Niels: Laatste 9 maanden ‘Evers Staat Op’ waren waanzinnig

Het laatste jaar van Evers Staat Op was een ‘waanzinnig jaar’. Dat zeiden sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen vanmiddag in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1. “Misschien klinkt het als zelfbevlekking, maar de laatste negen maanden waren zulke waanzinnig goede maanden. Het leek ook alsof er een soort bevrijding was. We hebben zulke toffe radio gemaakt. Het ging als een trein, het was goed, het was scherp”, zei Niels.

Edwin Evers maakte in maart vorig jaar bekend te stoppen met zijn ochtendshow op Radio 538. Een besluit dat Niels en Rick niet in de koude kleren ging zitten. “Het is een relatie van 21 jaar die stopt”, omschreef Rick het.

Hebben de sidekicks het Edwin kwalijk genomen dat hij stopte? “Kwalijk is een groot woord”, antwoordde Niels. Rick: “Het is raar als iemand anders een beslissing neemt en dat consequenties heeft voor jou op heel veel vlakken. Niet alleen op het gebied van het programma, maar ook financieel gezien en qua werktijden. In principe waren we gewoon werkloos.”

In dienst bij Edwin

Edwins besluit om na 21 jaar op te houden met zijn ochtendshow, had grote consequenties voor het sidekick-duo. Niels: “We waren tijdens ‘Evers Staat Op’ niet in dienst van Talpa of Radio 538, maar wij werkten voor het bedrijf van Edwin. Dat is ooit zo gegaan. Edwin Evers verhuurde zich als een soort productiebedrijf aan 538. Als dan het programma stopt, dan stopt de bedrijfsvoering.”

Hij vervolgde: “Normaal als je in dienst bent bij Talpa Network en het programma stopt, dan komt er met een beetje geluk weer een nieuw programma of een nieuwe functie. Maar dit stopte, dus het dienstverband stopte. Je hebt allemaal een gezin, een hypotheek. Dat is toch het eerste dat door je hoofd schiet.”

Rick en Niels beginnen morgen als sidekicks in de nieuwe middagshow van Wilfred Genee op Radio Veronica. De twee zijn nu in dienst bij Talpa. “Dat bevalt uitstekend”, aldus Rick.