Renate Eringa is aangesteld als interim algemeen directeur van de NOS. Ze volgt Gerard Timmer op, die in maart per direct opstapte naar aanleiding van verhalen over misstanden bij BNNVARA, waar hij als toenmalig directeur niet zou hebben ingegrepen.

Eringa start op 1 juni als interim-directeur van de NOS. Haar benoeming is tijdelijk, want de NOS is in de tussentijd op zoek naar een definitieve opvolger voor Timmer. “Naast de dagelijkse bestuurlijke leiding en besluitvorming zal de aandacht van Eringa gericht zijn op de al ingezette cultuurtransitie bij de NOS”, schrijft de omroep.

Ervaren bestuuder

Renate Eringa wordt omschreven als ‘ervaren en allround interim-bestuurder met kennis van de publieke omroep’. Eerder was ze voorzitter van het College van Commissarissen bij het Commissariaat voor de Media. Daarnaast had ze bestuurlijke functies bij cultuur- en onderwijsinstanties en andere non-profit organisaties.

De raad van toezicht van de NOS is ingenomen met haar komst: “We zijn verheugd dat Renate de komende maanden samen met Geert Hofman de directie van de NOS gaat vormen. Haar ervaring en haar kennis van de publieke omroep zorgen ervoor dat ze zich snel kan inwerken en van toegevoegde waarde zal zijn in de overbruggingsperiode totdat een nieuwe algemeen directeur start.”

Foto: NOS