Saskia Voorbach presenteert vanaf 1 september ‘Het Zondagochtend Concert’ op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die met pensioen gaat. Morgen presenteren Hans en Saskia samen de laatste live-uitzending van dit seizoen.

“In deze baan komt voor mij alles samen”, zegt Saskia. “Mijn klassieke achtergrond, muzikale loopbaan en mijn interesses. Ik vind het een enorme eer en ga mij er met hart en ziel op storten.”

Saskia komt uit een muzikale familie met onder meer dirigent Willem van Otterloo als grootvader. Zij studeerde klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium en rondde daar in 2016 haar master af. Saskia heeft rollen gezongen bij verschillende operahuizen zoals Opera Zuid, Barokopera Amsterdam en Opera Spanga. In 2017 begon ze in Amsterdam het café-koor ‘Koor Next Door’, dat zij nog steeds dirigeert. Zelf zingt ze in het Kobra Ensemble, een professionele a capellagroep en geeft ze muziekles.

Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert al jaren klassieke-muziekprogramma’s op NPO Klassiek. Deze zomer is Hans nog te horen als presentator bij NPO Klassiek en op 1 september neemt hij officieel afscheid van de zender.

“Ik heb het 30 jaar erg fijn gevonden om op zondagochtend het mooiste muzikale ontbijt voor de luisteraars thuis te mogen serveren”, zegt Hans. Ik weet heel erg zeker dat Saskia dat op haar eigen manier óók zal doen. Ik ga naar haar luisteren.”

Foto: Eduardus Lee