De radiozenders van de NPO, Talpa Network, RadioCorp en Qmusic stoppen voorlopig met het draaien van muziek van Marco Borsato en Ali B. De twee artiesten worden door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

“Gezien de schokkende verhalen in BOOS en de enorme verontwaardiging bij het publiek daarover, hebben we besloten om de muziek van Marco Borsato en Ali B voorlopig niet op te nemen in de playlists van de NPO-radiozenders”, zegt een woordvoerder van de NPO. Onder de NPO vallen de radiozenders NPO Radio 1 tot en met Radio 5 en FunX.

Talpa en RadioCorp

Ook Talpa Network, eigenaar van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica, heeft Marco Borsato en Ali-B van de playlist geschrapt. “Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek, de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel overschrijdend gedrag te allen tijde af”, zegt een woordvoerder.

RadioCorp, eigenaar van 100% NL en SLAM!, stopt voorlopig ook met het draaien van muziek van de twee artiesten. “We vinden het op dit moment niet gepast om de muziek van Marco Borsato te draaien. De muziek van Ali B werd bij ons al niet gedraaid.”

Qmusic

Ook Qmusic schrapt de muziek van Borsato en Ali B. “Het moet ontzettend pijnlijk zijn voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B. Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet”, aldus een woordvoerder.

Foto: Wikimedia Commons