Rob van Someren zegt tegen het AD overvallen te zijn door het nieuws dat zijn middagshow moet plaatsmaken voor het radioprogramma van Gijs Staverman op Radio 10. Het team van Somertijd werd maandag geïnformeerd door de zender dat de middagshow na negen jaar naar het weekend verdwijnt. “Qua programmering vind ik het ook niet logisch.”

De Talpa-zender kondigde vandaag een nieuwe ochtend- en middagshow aan. Na het vertrek van Gerard Ekdom zal Lex Gaarthuis vanaf 3 juni de ochtendshow gaan maken. Gijs Staverman neemt vanaf juli de middagshow over waardoor Somertijd naar het weekend gaat tussen 12:00 en 15:00 uur.

Het nieuws van de gedwongen verhuizing van Somertijd komt een paar dagen nadat de dj een rechtszaak van zijn werkgever won over een bonus waar hij recht op had, maar niet kreeg. Talpa moet dat geld alsnog betalen. Op de vraag van het AD of Rob denkt dat de rechtszaak iets met zijn verbanning naar het weekend te maken heeft, antwoordt hij: “Ik mag toch hopen van niet, maar het is wel héél toevallig. Voor zover ik weet was de programmaleiding van Radio 10 ook niet op de hoogte. Dus dit was kennelijk echt een besluit van Talpa zelf.”

Volgens Talpa heeft de beslissing om het radioprogramma van Van Someren op Radio 10 te verplaatsen niets te maken met de rechtszaak die Van Someren eerder tegen zijn werkgever had aangespannen. “De verhuizing van Somertijd is een inhoudelijke koerswijziging en staat los van het arbeidsgeschil”, zegt een woordvoerder tegen de krant.

Foto: Radio 10