Vijf programma’s zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing. De nominaties zijn de afgelopen dagen bekendgemaakt. Sinds vanmiddag kan er gestemd worden. Op donderdag 27 januari wordt tijdens het Gouden RadioRing Gala bekendgemaakt wie de prijs mee naar huis mag nemen.

Dit zijn de vijf genomineerden:

  • Staat van Stasse (NPO Radio 2)
  • Ekdom in de Morgen (Radio 10)
  • Somertijd (Radio 10)
  • Mattie & Marieke (Qmusic)
  • Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM)

Er kan vanaf nu ook gestemd worden op de genomineerden. Opmerkelijk is dat de presentator van het RadioRing Gala, Rob Janssen, zelf nu dus ook genomineerd is met zijn ‘Partij voor de Vrijdag’.

Michiel Veenstra

Er zit wel een smetje op de Radioringen. Michiel Veenstra stapte begin deze maand uit de jury voor de Marconi Awards. In het reglement voor de ringen stond dat een programma uitgezonden moet worden via minstens één analoog distributiekanaal (FM of open kabel), wil het genomineerd worden. Die regel is geschrapt, maar het steekt Michiel ook dat in eerste instantie geen enkel programma of dj van KINK genomineerd was.

Op donderdag 27 januari 2022 vindt het 16e Gouden RadioRing Gala plaats. Er zijn vier categorieën: de Zilveren RadioSter Vrouw, de Zilveren Radioster Man, de Gouden Podcast én de Gouden RadioRing.