John de Mol wil de radiotak van Talpa Network verkopen. Dat meldt Quote. De Mol wil volgens het blad een minderheidsbelang van zijn bedrijf afstaan aan het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Prosus. Talpa zou zodoende via de AEX-notering van Prosus weer een beursgenoteerd bedrijf worden.

De geruchten dat Talpa Network de radiotak in de etalage zet, gaan al maanden. In juni liet de woordvoerder van John de Mol nog tegenover deze site weten ‘dat er van verkoop absoluut geen sprake is’. Ook nu ontkent het mediabedrijf. “‘Er is geen enkele sprake van (voorgenomen) verkoop van onze radiostations. Wij zijn blij met de zenders die wij in ons portfolio hebben. Met een marktaandeel van ruim boven de 40% bedienen wij een groot deel van Nederland en dat willen we nog lang blijven doen.”

Reorganisatie

Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica vallen onder de radiotak van Talpa Network. Ook streamingsdienst JUKE, dat de grote concurrent van Spotify moest worden maar dat succes nooit evenaarde, valt onder diezelfde radiopoot.

Het radiobedrijf heeft vanwege de coronacrisis een reorganisatie doorgevoerd, waarbij alleen al in de radiotak meer dan honderd mensen hun baan verloren.

Radio 538 was jarenlang de onbetwiste nummer 1 in de luistercijfers, maar het radiostation is nu al een tijdje ingehaald door NPO Radio 2. Ook in de voor 538 belangrijke doelgroep 20-49 jaar is de zender de koppositie kwijt, voorbijgestreefd door concurrent Qmusic.