De 107e editie van de ‘Tour de France’ begint zaterdag 28 augustus. Door de coronacrisis is de start van de wielerronde later dan normaal maar NPO Radio 1 is er weer bij met Radio Tour de France tussen 14:00 en 18:30 uur. Vanwege de andere periode tijd in het jaar waarin de Tour plaatsvindt, is er doordeweeks en op zaterdag een samenwerking met EenVandaag en Nieuws & Co.

Vanaf twee uur neemt presentator Gert van ’t Hof samen met Suzanne Bosman de eerste
twee uur plaats achter de microfoon, waarna Robbert Meeder samen met Lara Rense de laatste kilometers van de etappe voor zijn rekening neemt. Het commentaar komt van Gio Lippens. Sebastiaan Timmerman koerst in Frankrijk mee op de motor.

50 jaar Radio Tour de France

Precies vijftig jaar zijn Radio Tour de France en de Tour aan elkaar verbonden. Een editie met een goudgeel randje dus. Om hier op gepaste wijze aandacht aan te schenken, duikt Radio Tour de France tijdens de uitzending ieder uur de
geschiedenis van vijftig jaar Tour de France in. Even terug in de tijd, naar het lang vervlogen – maar nooit vergeten – radiocommentaar van Harrie Jansen, Heinze Bakker, Jorrit Jorritsma, Fred Racké en Theo Koomen.

Foto: NOS