Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 23 september

Radionieuws van maandag 23 september

Radio Flevoland op 89.8 FM
Met ingang van 1 oktober zendt Radio Flevoland uit via haar nieuwe etherfrequentie op de 89.8 fm en verlaat daarmee haar oude frequentie de 102.1 FM. Op de kabel verandert er niets. Tevens zal die dag ook de nieuwe programmering van Radio Flevoland van start gaan. Naast het nieuws zal ook de muziek van eigen bodem een plek in de nieuwe programmering krijgen.

Ton van Brussel interim-chef NOS Radionieuws
Voormalig VARA-directeur Ton van Brussel wordt per 1 november interim-chef bij het NOS Radionieuws. De benoeming van Van Brussel is een gevolg van het vertrek van adjunct-hoofdredacteur Martin Volder. Vincent Roef, chef buitenland bij het NOS Journaal, ging vervolgens aan de slag als interim-chef. Maar hij overleed plotseling begin september. Van Brussel is voor maximaal een half jaar verantwoordelijk voor de journalistieke en organisatorische gang van zaken.

Kink FM presenteert X-Rated cd
Kink FM brengt op woensdag 30 oktober 2002 de CD ‘X-Rated: The Electronic Files’ uit. Deze voor Nederland unieke dubbel CD bevat een compilatie van de mooiste ‘ambient’-muziek uit heden en verleden.

De basis voor de samenstelling van ‘X-Rated: The Electronic Files’ werd gelegd in het radioprogramma X-Rated, dat wekelijks op zondagavond tussen 21:00 en 00:00 uur te beluisteren is op Kink FM. Presentatoren Arjen Grolleman en Bob Rusche maakten een keuze uit de mooiste elektronische ambient van de afgelopen 30 jaar, met een uitgesproken hang naar mysterieuze klanken.