Home Landelijke radio Radio 538 wordt 11 jaar met Live38 in Ahoy

Radio 538 wordt 11 jaar met Live38 in Ahoy

“Zullen we niet ff naar de lijn luisteren die de zender op gaat?” In de studio achter de schermen in het Rotterdamse Ahoy’ is het zo gezellig dat niemand meer echt op de lijn let. Jeroen Nieuwenhuize blijft in ieder geval goed opletten. “Ja, misschien wel een goed idee om weer even de boxen open te zetten”, zegt dj Dennis Ruyer met een lach. De Zeeuwse band Blof is net aan het nummer ‘Harder dan ik hebben kan’ begonnen. Radio 538 vierde gisteren voor de vierde keer dat ze weer een jaartje ouder is geworden. “En dit jaar is het uitverkocht”, zegt een voorlichtster. “Vorig jaar was de buitenring nog gedeeltelijk dicht. Dit jaar is de tent gewoon vol!” Radio 538 heeft een speciale mobiele studio vlak naast het podium opgebouwd. “Kunnen we straks de artiesten nog even aan de tand voelen”, vertelt dj Lindo Duvall. De hele avond wordt live uitgezonden op Radio 538, zonder reclameonderbrekingen. Dennis Ruyer presenteert het programma op de radio en Jeroen Nieuwenhuize kondigt de acts aan op het podium in de zaal.

Rond acht uur trapt dj Edwin Evers met zijn ‘Evers slaat door band’ de avond af. Met het publiek wordt het spel ‘Live38’ gespeeld zoals ook in zijn ochtendprogramma ‘Evers Staat Op’. De dj kijkt tevreden toe vanachter zijn drumstel. Maar het publiek wordt pas echt warm als de eerste klanken van Soulvation door de boxen klinken. Bij de ingang zijn kleine lampjes uitgedeeld door de sponsor. Als de verlichting in de zaal dan ook uitgaat geven de vele lampjes een mooi aanblik. Na twintig minuten Soulvation wordt meteen doorgegaan op een kleiner podium achter in de zaal. Intwine speelt ook twintig minuten. Dan komt een van de hoofdacts. Blof heeft is op het podium geklommen. Dennis Ruyer geniet intussen achter van de belichting van de acts. “Het ziet er echt gaaf uit met de grote lampen achter het podium.”

Na Blof worden de spotlights weer op het kleine podium gericht. Daar heeft Jeroen Nieuwenhuize een kleine verassing voor het publiek. “Ik zet even mijn muziek op”. Frans Bauer klinkt door de speakers. ‘Heb je even voor mij’ wordt met luid gejuich ontvangen. “Als hij goed zijn best doet, mag hij misschien volgend jaar ook op Live38 komen”, voegt Nieuwenhuize eraan toe. Dan komen Veldhuis & Kemper het podium op. “Vroeger stonden we voor 500 man te spelen, nu voor het twintigvoudige.” Als de fotografen achteraf nog even een kiekje willen nemen blijkt hun onervarenheid. “Waar moeten we kijken? Oh….werkt dat zo!” Die ervarenheid is er wel bij Simply Red. De band poseert professioneel waarna het hoofdpodium bestegen wordt. De afsluitende act speelt een uur. “Dennis Ruyer onderbreekt het applaus na het laatste nummer en sluit het evenement af.

“Zo, ik ben helemaal moe”, zucht de persvoorlichtster. “Gelukkig is er dadelijke de VIP-afterparty.” De fotograven van de GPD, Telegraaf en nog wat kleinere (jongeren-)bladen verdringen zich nog even Rond Silvie Meis die opnames maakt voor muziekzender TMF. Rond twaalf uur is het spektakel weer ten einde. Ook via internet werd Live38 uitgezonden. Dat de site veel bezocht werd blijkt wel uit de mededeling die nog tot bijna twee uur na de uitzending op de website Live38.nl staat: ‘Tijdelijk niet beschikbaar’…