Home Landelijke radio Radio 538 populairste radiostation onder stadsjongeren

Radio 538 populairste radiostation onder stadsjongeren

Radio 538 is het populairste radiostation onder jongeren in de vier grote steden. Dit blijkt uit een onderzoek van Interview NSS en TNO. Ook uit de metingen van Intomart GfK komt Radio 538 al jaren naar voren als populairste zender in de doelgroep.

Het station heeft de grootste naamsbekendheid onder de jongeren uit de grote steden. 56 procent van de jongeren uit de randstad luistert ook daadwerkelijk naar het station, 20 procent doet dat zelfs dagelijks. Voor het onderzoek van Interview NSS zijn 2000 stadsjongeren in de leeftijdscategorie 15 tot 35 jaar ondervraagd.

Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Een bereik van 60 procent onder stadsjongeren is natuurlijk fantastisch! Dat Radio 538 het bestbeluisterde station onder jongeren is, blijkt al geruime tijd uit het luisteronderzoek. Het doet ons goed om te zien dat dit nu ook wordt onderschreven door andere onderzoeken. Daarbij komen zelfs de aantallen nagenoeg overeen: ook in dit onderzoek blijkt 1 op de 5 jongeren elke dag af te stemmen op Radio 538. Bovendien blijkt ook Juize.FM, ons hiphop en R&B radiostation, erg goed te scoren in de onderzoeken. Dit geeft aan dat we op de goede weg zijn en dat biedt veel hoop voor de toekomst.”