Home Landelijke radio Llink directeur mag weer aan de slag bij de omroep

Llink directeur mag weer aan de slag bij de omroep

Anna Visser, de op straat gezette directeur van omroep Llink, mag haar werk hervatten. De kortgedingrechter in Rotterdam bepaalde donderdag dat de idealistische omroep haar daartoe binnen twee werkdagen in de gelegenheid moet stellen.

Visser werd naar huis gestuurd omdat zij zonder toestemming het bedrijf van haar vader had ingeschakeld voor de productie van een tv-programma. Ook zou ze te weinig aandacht hebben voor dieren en zich te veel focussen op mondiale kwesties. Llink is een fusie tussen dierenomroep Nutopia en de idealistische De Nieuwe Omroep. Visser is afkomstig van De Nieuwe Omroep.

Visser vocht haar aangezegde ontslag aan en eiste dat ze haar werk mocht hervatten. Ze wist zich gesteund door het personeel van de omroep. De kortgedingrechter stelt in het vonnis dat het op non-actief stellen van Visser niet rechtsgeldig was en dat het ook niet aannemelijk is dat zij in strijd met de geldende afspraken binnen de omroep heeft gehandeld.

Visser reageert opgetogen op de uitspraak. “Ik ben heel erg blij. Volgende week heb ik vakantie, maar daarna ga ik weer aan de slag.” Ze ziet geen obstakels om haar werk weer op te pakken. “Met het personeel is het contact altijd goed geweest.”

Vorig artikelRadio 538 populairste radiostation onder stadsjongeren
Volgend artikelInvulling Radio Kootwijk loopt vertraging op